elektronisk kunst på Quartfestivalen

 

TAMPA er en ustilling av ny norsk elektronisk kunst satt sammen for å vekke sommersløve sørlendinger. Utstillingen blir vist fra 1.–5. juli i syv gigantiske fraktcontainere som plasseres midt på Torvet i Kristiansand. Her skal 18 unge kunstnere og musikere presentere lydinstallasjoner, videokunst, musikk og bilde, samt konserter, performancer og andre overraskelser!

Utstillerne er alle unge kunstnere og musikere fra Norge. ”Målet har vært å sette sammen en gruppe dyktige og særegne personer som sammen kunne skape en spennende utstilling på tvers av uttrykksformer” sier kurator Silje Heggren. En fellesnevner for alle er at de jobber med nye teknikker og uttrykk.

Utstillingen har fått navnet etter lasteskipet Tampa som i august 2001 ble nektet å gå i nødhavn i Australia etter å ha tatt ombord 438 flyktninger i havsnød. ”Med utstillingen ønsker vi å si noe om grenser og konsekvenser av dem. Historien om Tampa er et eksempel på en ekstrem konsekvens av grenser” sier produsent Alf Waage.

I tillegg til de faste installasjonene vil det bli arrangert konserter på kveldstid, samt performancer og andre overraskelser så lenge utstillingen varer. Det trykkes også opp en cd-rom som deles ut til publikum.

Tid:     1.-5.juli 2003. Åpningstid: 14.00-20.00  GRATIS  ENTRÉ

Grand Opening:  1. juli klokken 17.00

Sted:   Øvre Torv (foran Domkirken), midt i Kristiansand sentrum.

Utstillere:

John Hegre, Bjørn Torske, Ellen Røed, Jan Freuchen, Asle Brodin, Tom Mæland, Patrik Entian, Jørgen Træen, Silje Heggren, Grand Royal Art, Thomas Gnurf Sivertsen, Oscar Laufersweiler og Grandpeople.

Produsent: Alf Waage

Co-produsent: BEK - Bergen senter for elektronisk kunst

Kurator: Silje Heggren

 

Utstillingen er støttet av: Norsk kulturfond, Fond for lyd og bilde, PNEK - Produksjonsnettverk for elektronisk kunst, Vest-Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune, Bergen kommune og OK Shipping.